Menu Sluiten

Veelgestelde vragen

Online training Super simpel beleggen

Ik heb nog geen bevestiging/factuur ontvangen. Wanneer krijg ik die?
Heb je je aangemeld, betaald en nog geen bevestigingsmail van mij ontvangen? Kijk dan even in je spamfolder. Vooral bij mensen met gmail komen mijn mails blijkbaar niet aan. Voeg a.j.b. mail@blondjesbeleggenbeter.nl toe aan je contacten.

Kun je mij de factuur sturen?
Aan alle betadeelnemers is inmiddels een factuur verstuurd, vanaf het e-mailadres mail@blondjesbeleggenbeter.nl Wil je even in je spamfolder kijken of ie daar is beland?

Wanneer hoor ik weer wat?
Maandag 30 maart krijg je de eerste video die is opgenomen.
Je krijgt zodra ik alles heb ingesteld ook een uitnodiging voor de online groepsvragensessie(s).

De beurzen zijn enorm gedaald, is dit het juiste instapmoment?
Het korte antwoord is: als je een financieel doel hebt dat je pas over meer dan 7 jaar hoeft te bereiken, je wilt het geld voorlopig niet aan iets anders uitgeven en je wilt gespreid instappen en gespreid beleggen: dan maakt het instapmoment niet zoveel uit.
Het lange antwoord geef ik in de online training.

Kun je een paar voorbeeld-ETF’s noemen?
De voorbeelden geef ik in mijn boek Blondjes Beleggen Beter
In de online training maak ik een nieuwe selectie en laat ik zien waar je op kunt letten bij het selecteren van ETF’s.

Bij welke broker zit jij? Welke broker adviseer je?
Ik raad je aan om voor je gaat beleggen de brokervergelijker op Finner.nl in te vullen. Daar zie je vervolgens een overzicht met de brokers die het best bij je passen. Tip: klik nog even door om de voorwaarden te lezen voor je begint.

Moet ik per se live aanwezig zijn bij de groepsvragensessie(s)?
Hoeft niet, ik stuur je na afloop de opname van de sessie zodat je deze op een tijdstip dat jou uitkomt kunt bekijken.

Kan ik nog meedoen?
De inschrijving voor de betaversie is gesloten, maar over een tijdje opent de inschrijving voor een nieuwe groep deelnemers. Wanneer dat precies is, hangt even af van wanneer het proces achter de schermen goed geregeld is. Daar zijn we nu mee bezig.
Meld je aan voor de gratis mailservice en je ontvangt een mail zodra de inschrijving weer geopend is


Veelgestelde vragen

Wie zit er achter Blondjes Beleggen Beter?
Met hoeveel geld belegt het blondje?
Hoe vaak handelt het blondje?
Beleggen blondjes écht beter?
Is deze site alleen voor blondjes? Of vrouwen?
Waar kan ik me inschrijven voor de gratis nieuwsbrief?
Waarom zijn deze site en de nieuwsbrief gratis?
Ja doei! Als ik me inschrijf, word ik zeker platgespamd!?
Kan ik het blondje blind volgen?
Belegt het blondje ook voor derden? Kan ik het blondje voor me laten beleggen?
Neemt het blondje haar beslissingen zelf? Krijgt ze advies?
Wanneer organiseer je weer een seminar?
Waarom vergelijk je je rendement met de AEX?


Wie zit er achter Blondjes Beleggen Beter?
Blondjes Beleggen Beter is een initiatief van Janneke Willemse, het blondje met verstand van zaken. Janneke is sinds 2000 financieel journalist en was van 2007 tot en met april 2013 hoofdredacteur van Belegger.nl en Beursduivel.be. Daarnaast is ze beurscommentator bij RTL Z en presentatrice: ze presenteerde onder meer de wekelijkse talkshow WNL Op Zondag op NPO1,  haar eigen online tv-programma Geldzaken op 7 Ditches TV en het RTL Z Beursspel. Ook is ze regelmatig dagvoorzitter op zakelijke- en beleggersbijeenkomsten. Of dat er allemaal toe heeft geleid dat ze ook zelf een goede belegger is geworden, zal blijken uit het verloop van haar beleggingsportefeuille.


Met hoeveel geld belegt het blondje?
Het blondje begon op 1 januari 2013 met €5.000. Inmiddels heeft ze in totaal  €20.000 gestort op haar beleggingsrekening. Dat is niet (altijd) helemaal belegd op de beurs. Kijk op de pagina’s Rendement en Portefeuille voor de meest actuele standen.


Hoe vaak handelt het blondje?
Het blondje heeft geen doelstelling voor het aantal keer dat ze koopt of verkoopt. Ze handelt als ze er tijd voor heeft, als ze een mooie kans ziet, als ze vindt dat het noodzakelijk is of gewoon als ze er zin in heeft. Als je een mailtje wilt ontvangen zodra ze weer iets verandert in de portefeuille, meld je dan aan voor de gratis mailservice.


Beleggen blondjes echt beter?
Nee, dat van die blondjes allitereert gewoon lekker. Wel blijkt keer op keer uit wetenschappelijk onderzoek dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Gemiddeld. Dus dat gaat echt niet op voor iedere vrouw. Over het algemeen nemen vrouwen minder risico, nemen ze op tijd verlies, doen ze beter hun huiswerk en beleggen ze meer voor de lange termijn. Dat zijn natuurlijk eigenschappen die je zou kunnen proberen te imiteren. Het blondje probeert dat ook.


Is deze site alleen voor blondjes? Of vrouwen?
Nee, dat van die blondjes allitereert gewoon lekker. En het is een knipoog naar de onderzoeken waaruit blijkt dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Blond zou je ook nog als een blije en lichtvoetige levenshouding kunnen zien. Hier is iedereen is welkom, of je nou rood, bruin, groen of paars haar hebt. Of je nu man, vrouw of beursaap Jacko bent. Kom erbij. En stel je blonde vragen zonder gene, dat doe ik ook!


Waar kan ik me inschrijven voor de gratis nieuwsbrief?
Je kunt je inschrijven voor de gratis mailservice via www.blondjesbeleggenbeter.nl/mailservice


Waarom zijn deze site en de nieuwsbrief gratis?
Het blondje vindt het leuk om haar belevenissen op de beurs te delen. Ze wil alleen bloggen als er iets te melden valt. Als je zou moeten betalen, zou je bovendien gaan verwachten dat haar ‘tips’ je geld zouden opleveren. Die verkeerde indruk wil ze niet wekken. Soms pakt iets goed uit, soms minder goed, soms ronduit slecht; altijd zul je zelf moeten nadenken of je je wel of niet op de beurs wilt wagen.


Ja doei! Als ik me aanmeld, word ik zeker platgespamd!?
Eh… nee. Als je je voor de mailservice aanmeldt, krijg je een mail als ik weer een nieuw stukje heb geschreven.
Meestal zijn dat stukjes over iets dat ik op de beurs heb gekocht of verkocht, soms is het een update als er goed of slecht nieuws is over een aandeel dat ik in portefeuille heb en tot slot kun je ook een mailtje ontvangen als ik een seminar of workshop organiseer. Om je een idee te geven: in heel 2013 verstuurde ik 18 nieuwsbrieven. Dat is dus slechts 0,346153846 mails per week.

O ja. Meld je je aan voor de seminar-alert, dan krijg je alleen een mailtje als we weer een nieuwe datum voor een seminar of bijeenkomst hebben.


Kan ik het blondje blind volgen?
Dat raadt het blondje je niet aan. Ze weet zelf niet eens of haar beleggingen haar winst zullen bezorgen! Maar je kunt dit dagboek natuurlijk wel ter inspiratie gebruiken. Wel even nadenken met welk geld je gaat beleggen – alleen doen als je het geld de komende paar jaar niet voor iets anders nodig hebt. Je hebt kans op winst, maar ook op verlies!


Belegt het blondje ook voor derden? Kan ik het blondje voor me laten beleggen?
Het blondje belegt alleen haar eigen geld en schrijft daarover en hoopt dat anderen daar wijzer van worden. Buurmannen, verre kennissen en abonnees van de nieuwsbrief hebben al vaak gevraagd of ze toch ook niet eens voor hun wat geld in de markt wil stoppen. Maar dat vindt het blondje DOODENG. Stel je voor dat het misgaat! Zure gezichten, besmeurde ramen, juridische claims… ze ziet het al voor zich. En, dan nog wat: als ze voor een ander moet beleggen wordt het allemaal veel moeilijker om nog een beslissing te nemen. Want ze wéét hoeveel geld ze zelf heeft en of ze dat kan missen (mocht het misgaan), maar in de portemonnee van een ander kan ze niet kijken.


Neemt het blondje haar beslissingen zelf? Krijgt ze advies?
Het blondje bepaalt alles zelf. Maar ze laat zich wel inspireren door meningen van andere beleggers, analisten en artikelen op nieuwssites en in kranten.


Wanneer organiseer je weer een seminar?
Dat weet ik nog niet. Zodra er weer wat op de planning staat, laat ik het weten.

In januari 2014, september 2016 en februari 2019 organiseerde BlondjesBeleggenBeter.nl het seminar Beter Beleggen In Een Dag in Hotel Breukelen en op Beursplein 5 in Amsterdam. De dagen kregen gemiddeld een 8,2 van de aanwezige deelnemers. We vonden het zelf ook erg leuk!