Menu Sluiten

Veelgestelde vragen

 

Veelgestelde vragen

Wie zit er achter Blondjes Beleggen Beter?
Met hoeveel geld belegt het blondje?
Hoe vaak handelt het blondje?
Beleggen blondjes écht beter?
Is deze site alleen voor blondjes? Of vrouwen?
Waar kan ik me inschrijven voor de gratis nieuwsbrief?
Waarom zijn deze site en de nieuwsbrief gratis?
Ja doei! Als ik me inschrijf, word ik zeker platgespamd!?
Kan ik het blondje blind volgen?
Belegt het blondje ook voor derden? Kan ik het blondje voor me laten beleggen?
Neemt het blondje haar beslissingen zelf? Krijgt ze advies?
Wanneer organiseer je weer een seminar?
Waarom vergelijk je je rendement met de AEX?


Wie zit er achter Blondjes Beleggen Beter?
Blondjes Beleggen Beter is een initiatief van Janneke Willemse, het blondje met verstand van zaken. Janneke is sinds 2000 financieel journalist en was van 2007 tot en met april 2013 hoofdredacteur van Belegger.nl en Beursduivel.be. Daarnaast is ze beurscommentator bij RTL Z en presentatrice: ze presenteerde onder meer de wekelijkse talkshow WNL Op Zondag op NPO1,  haar eigen online tv-programma Geldzaken op 7 Ditches TV en het RTL Z Beursspel. Ook is ze regelmatig dagvoorzitter op zakelijke- en beleggersbijeenkomsten. Of dat er allemaal toe heeft geleid dat ze ook zelf een goede belegger is geworden, zal blijken uit het verloop van haar beleggingsportefeuille.


Met hoeveel geld belegt het blondje?
Het blondje begon op 1 januari 2013 met €5.000. Inmiddels heeft ze in totaal  €20.000 gestort op haar beleggingsrekening. Dat is niet (altijd) helemaal belegd op de beurs. Kijk op de pagina’s Rendement en Portefeuille voor de meest actuele standen.


Hoe vaak handelt het blondje?
Het blondje heeft geen doelstelling voor het aantal keer dat ze koopt of verkoopt. Ze handelt als ze er tijd voor heeft, als ze een mooie kans ziet, als ze vindt dat het noodzakelijk is of gewoon als ze er zin in heeft. Als je een mailtje wilt ontvangen zodra ze weer iets verandert in de portefeuille, meld je dan aan voor de gratis mailservice.


Beleggen blondjes echt beter?
Nee, dat van die blondjes allitereert gewoon lekker. Wel blijkt keer op keer uit wetenschappelijk onderzoek dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Gemiddeld. Dus dat gaat echt niet op voor iedere vrouw. Over het algemeen nemen vrouwen minder risico, nemen ze op tijd verlies, doen ze beter hun huiswerk en beleggen ze meer voor de lange termijn. Dat zijn natuurlijk eigenschappen die je zou kunnen proberen te imiteren. Het blondje probeert dat ook.


Is deze site alleen voor blondjes? Of vrouwen?
Nee, dat van die blondjes allitereert gewoon lekker. En het is een knipoog naar de onderzoeken waaruit blijkt dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Blond zou je ook nog als een blije en lichtvoetige levenshouding kunnen zien. Hier is iedereen is welkom, of je nou rood, bruin, groen of paars haar hebt. Of je nu man, vrouw of beursaap Jacko bent. Kom erbij. En stel je blonde vragen zonder gene, dat doe ik ook!


Waar kan ik me inschrijven voor de gratis nieuwsbrief?
Je kunt je inschrijven voor de gratis mailservice via www.blondjesbeleggenbeter.nl/mailservice


Waarom zijn deze site en de nieuwsbrief gratis?
Het blondje vindt het leuk om haar belevenissen op de beurs te delen. Ze wil alleen bloggen als er iets te melden valt. Als je zou moeten betalen, zou je bovendien gaan verwachten dat haar ‘tips’ je geld zouden opleveren. Die verkeerde indruk wil ze niet wekken. Soms pakt iets goed uit, soms minder goed, soms ronduit slecht; altijd zul je zelf moeten nadenken of je je wel of niet op de beurs wilt wagen.


Ja doei! Als ik me aanmeld, word ik zeker platgespamd!?
Eh… nee. Als je je voor de mailservice aanmeldt, krijg je een mail als ik weer een nieuw stukje heb geschreven.
Meestal zijn dat stukjes over iets dat ik op de beurs heb gekocht of verkocht, soms is het een update als er goed of slecht nieuws is over een aandeel dat ik in portefeuille heb en tot slot kun je ook een mailtje ontvangen als ik een seminar of workshop organiseer. Om je een idee te geven: in heel 2013 verstuurde ik 18 nieuwsbrieven. Dat is dus slechts 0,346153846 mails per week.

O ja. Meld je je aan voor de seminar-alert, dan krijg je alleen een mailtje als we weer een nieuwe datum voor een seminar of bijeenkomst hebben.


Kan ik het blondje blind volgen?
Dat raadt het blondje je niet aan. Ze weet zelf niet eens of haar beleggingen haar winst zullen bezorgen! Maar je kunt dit dagboek natuurlijk wel ter inspiratie gebruiken. Wel even nadenken met welk geld je gaat beleggen – alleen doen als je het geld de komende paar jaar niet voor iets anders nodig hebt. Je hebt kans op winst, maar ook op verlies!


Belegt het blondje ook voor derden? Kan ik het blondje voor me laten beleggen?
Het blondje belegt alleen haar eigen geld en schrijft daarover en hoopt dat anderen daar wijzer van worden. Buurmannen, verre kennissen en abonnees van de nieuwsbrief hebben al vaak gevraagd of ze toch ook niet eens voor hun wat geld in de markt wil stoppen. Maar dat vindt het blondje DOODENG. Stel je voor dat het misgaat! Zure gezichten, besmeurde ramen, juridische claims… ze ziet het al voor zich. En, dan nog wat: als ze voor een ander moet beleggen wordt het allemaal veel moeilijker om nog een beslissing te nemen. Want ze wéét hoeveel geld ze zelf heeft en of ze dat kan missen (mocht het misgaan), maar in de portemonnee van een ander kan ze niet kijken.


Neemt het blondje haar beslissingen zelf? Krijgt ze advies?
Het blondje bepaalt alles zelf. Maar ze laat zich wel inspireren door meningen van andere beleggers, analisten en artikelen op nieuwssites en in kranten.


Wanneer organiseer je weer een seminar?
Op vrijdag 1 februari 2019! Van 13.00 tot 18.00 op Beursplein 5 in Amsterdam.
Ik ga er zelf spreken en ben heel blij dat Martine Hafkamp, Mary Pieterse-Bloem, Pim van Vliet, Jan de Jong en Paul Springorum ook komen om hun kennis te delen.
De kaartverkoop is gestart. Bekijk hier het programma en de tickets.

In september 2016 en in januari 2014 organiseerde BlondjesBeleggenBeter.nl het seminar Beter Beleggen In Een Dag in Hotel Breukelen. De dag kreeg gemiddeld een 8,2 van de aanwezige deelnemers. We vonden het zelf ook erg leuk!

 

Share Button