Menu Sluiten

Op een plus van 4 procent, AEX blijft steken op 0,18 procent

Huis_Buffett
Het huis van Warren Buffett in Omaha.

Mijn portefeuille staat op een plus van 4 procent, terwijl de AEX blijft steken op een schamele 0,18 procent! Hoe kan dat? Zou het er iets mee te maken hebben dat ik op dit moment in Omaha, de woonplaats van Warren Buffett ben?

Shell deed het in het eerste kwartaal beter dan analisten verwachtten, en dus steeg de koers met 3 procent. Ook de koers van Unilever heeft het goed gedaan (nu 6,5 procent hoger dan toen ik het kocht) en DSM staat opeens 5,6 procent hoger dan mijn aankoopkoers. Pepsi is in korte tijd opgeklommen van een winst van rond de 5 procent naar een winst van 9 procent.

Maar het leukste is de koers van Berkshire Hathaway: 8,01 procent hoger. Dat betekent dat Warren Buffett en zijn rechterhand Charlie Munger in totaal 82 euro voor me hebben verdiend. De koers van het aandeel is de laatste dagen extra geklommen. Zou het iets te maken hebben met de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering die komende zaterdag gehouden wordt? Of is er iets van hun succesvolle beleggingsmethode op me afgestraald, doordat ik vandaag voor het huis van mijnheer Buffett in Omaha stond?

Dat laatste vind ik de leukste gedachte.

Bekijk portefeuille >
Bekijk grafiek met rendementsontwikkeling >

2 Comments

 1. Michel

  Hi Janneke,

  Beetje erg jalours om te zijn bij de meester… Geniet ervan en ga door met je leuke humorvolle site! Ook leuk te lezen en te begrijpen door mannen.

  Gr Michel

 2. Clemens Laseur

  Janneke,

  In geld uitgedrukt heb jij de grootste winst in RDSA.
  Van winst nemen is nog nooit iemand armer geworden.
  RDSA later weer lager oppikken is dus een acceptabele strategie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *