Menu Sluiten

Morgen start ik met beleggen

Morgen is de eerste dag in 2013 dat de beurs open is. Dan start ik met beleggen. Ik begin met 5000 euro. Dat is geld wat ik kan missen. Wat in het ergste geval helemaal mag verdampen, zonder dat ik in de problemen kom met andere uitgaven.

Volgens alle beleggingsboeken moet je duidelijke doelen stellen voor je gaat starten met beleggen. Nou, daar komt ie: ik wil meer rendement behalen dan de rente op een spaarrekening (zeg 2,5%) en meer dan wat de AEX behaalt in dezelfde periode.

Het allerbelangrijkste: ik wil lol hebben. Ik ga voor de spanning en voor de gok. Want mijn doel is niet om over dertig jaar een mooi vermogen op te bouwen, mijn doel is te leren beleggen met alle mogelijke instrumenten die er zijn. Ik zal me dus ook gaan verdiepen in opties, turbo’s en cfd’s. Maar ook in certificaten, obligaties en notes.

Op deze site hou ik je op de hoogte van alles wat ik doe. Wie weet brengt het je op ideeën. Mocht je ooit hetzelfde willen aankopen als ik, bedenk dan wel eerst even goed of het wel bij je past en of je het risico kunt dragen. Want beleggen moet wel leuk blijven, natuurlijk.

Ik heb er zin in!

8 reacties

 1. Jordy

  Op deze site terecht gekomen door je boek wat bij ons in de AKO ligt (en wat ik onder werktijd lees als het rustig is… zeg dit niet tegen mijn baas), ik ga eens rustig hier vanaf het begin beginnen. I’m intrigued.

  • Blondje

   Ha mooi man! Ik zeg niets tegen de baas als jij mijn boek even in de top 5 neerlegt 😉
   Leuk dat je hier terecht bent gekomen!

 2. Chris

  Ik heb een hoop blogs gelezen over beleggen, maar veel mensen vergeten de ‘fun factor’. Beleggen moet in de eerste plaats leuk zijn. En als deze hobby toevallig geld oplevert is dat mooi meegenomen 🙂

  Succes en bovenal veel plezier!

 3. Grijs belegt

  “Het allerbelangrijkste: ik wil lol hebben. Ik ga voor de spanning en voor de gok. Want mijn doel is niet om over dertig jaar een mooi vermogen op te bouwen, mijn doel is te leren beleggen met alle mogelijke instrumenten die er zijn.”.

  Dit Blondje hoeft beleggen toch niet meer te leren.
  Beursbabe in het verleden en dan nog leren beleggen?

Reacties zijn gesloten.