Menu Sluiten

Eindstand juni 2019: Ruim 20 procent rendement ☆ Portefeuille voor het eerst meer dan 50.000 euro waard

De eerste helft van 2019 is twee bescheiden feestjes waard. Het eerste waar op gedronken mag worden is de stijging van mijn portefeuille met ruim 20 procent (20,67%).

De AEX-index boekte over de eerste helft van 2019 een stijging van 15,14% en de herbeleggingsindex AEX.GR klom 17,75%. Dus zelfs met aftrek van de kosten die ik maak voor beleggen, leverde beleggen me meer op dan een belegging in een van beide indices.

2019-06-30 RendementHet tweede feestje is voor een bijzondere mijlpaal. De waarde van mijn beleggingen is gestegen van € 41.674,34 eind 2018 tot € 50.287,50 nu. Voor het eerst staat er meer dan 50.000 euro op mijn rekening!

Ik begon in 2013 met 5.000 euro en heb toen vrij snel nog 15.000 euro bijgestort op mijn beleggingsrekening. De 20.000 euro die ik dus in totaal heb gestort, is door het te beleggen in 6,5 jaar ruim 2,5 keer zoveel waard geworden.

Teruggerekend heb ik ongeveer 14 procent rendement per jaar behaald. Had ik het geld op een spaarrekening gezet, dan was dit nooit mogelijk geweest. In 2013 was de rente ongeveer 2 procent en nu nog maar 0,05 procent.

Wel loop ik op mijn beleggingsrekening een veel hoger risico dan op mijn spaarrekening. Veel professionele beleggers stellen dat de wereldeconomie aan het einde van de groeicyclus is aangekomen. De economie groeit nog wel, maar minder hard. De volgende fase zou zijn dat de economie gaat krimpen. Wanneer dat is, kan niemand met zekerheid voorspellen, maar zo langzamerhand wordt het misschien wel tijd om te kiezen voor wat veiliger aandelen of andere beleggingen.

Voorlopig maak ik geen grote wijziging en ben ik bereid het grotere risico te blijven lopen. Het geld waarmee ik beleg, is nog altijd bedoeld als aanvulling op mijn pensioen en daar ben ik (hopelijk) pas aan toe over een jaartje of 23.

Inhoud portefeuille 30 juni 2019

2019-06-30 Portefeuille

8 reacties

 1. Jan

  Geïnteresseerd geraakt in het beleggen door jou,
  nu door glpgos, dsm, Ahold, alibaba, en 2etf’s 32% rendement gehaald in het eerste half jaar dat ik nu beleg..
  Het zal nog zeker is omslaan maar een leuk begin!

 2. George Steens

  Beste Janneke
  ik zie dat je in pepsi cola belegd kun je mij vertellen waarom niet in Cocacola ?
  Met vriendelijke groet
  George Steens

 3. Hans

  Hoi Janneke,
  Mooi resultaat t/m eind juni. Alleen is het resultaat in Ahold inmiddels ook in het rood gedraaid. Ook ik had een aanzienlijk bedrag in Ahold geïnvesteerd. Maar heb met een voor-
  uitziende blik begin april afscheid genomen van Ahold en op een koers van € 22.55 mijn winst genomen. Het vrijgekomen geld vervolgens in Tyson Foods Inc. gestoken op een koers van $ 69.80 met inmiddels een rendement van bijna 20%. Zo ben ik dus actief met mijn
  portefeuille bezig en doe ik niet zoals jij geen grote wijziging of helemaal niets aan je
  portefeuille.
  Daarom durf ik te stellen dat “blondjes voorlopig zeker nog niet beter beleggen”!

 4. Bitcoin

  Mooi gedaan Janneke,
  Alleen had ik al lang afscheid genomen van Weight Watchers! Ik had ze zelf ook in portefeuille (hoe dom kun je zijn), maar ik heb ze gelukkig snel in maart verkocht en het vrij gekomen geld vervolgens geïnvesteerd in Amarin Corporation plc. Gekocht op een koers van $17,80 staat de koers nu inmiddels op $ 23,16 en er zit nog veel meer in het vat! Een rendement van inmiddels meer dan 30% in ruim 3 maanden heeft het verlies in Weight Watchers al bijna al weer goed gemaakt. Kijk zo doe je dat dus! Blijven zitten op geld dat
  niet rendeert, is als dood geld.
  Succes verder!

 5. Henny

  Bravo Janneke,
  Prima resultaat over het 1e halfjaar 2019. Alleen onbegrijpelijk dat nog steeds Weight
  Watchers een plaats in je portefeuille inneemt. Je had natuurlijk allang je verlies moeten
  nemen en met het geld dat vrijkwam in een ander fonds moeten beleggen. Er staan er
  genoeg aan de NYSE en de Nasdaq die al een prima rendement hadden opgeleverd. Dan had je al een (klein) gedeelte van je verlies in Weight Watchers goed gemaakt!

Reacties zijn gesloten.