Menu Sluiten

Buy the dip

De overname van TNT Express door UPS gaat niet door. Beide partijen verwachten dat de deal niet zal worden goedgekeurd door de Europese Commissie, vanwege mededingingsregels. De koers van het aandeel TNT daalt vanmorgen met bijna 50%. Het is dus plotseling de helft goedkoper! Dat lijkt mij nogal overdreven.

Ik wil TNT Express kopen, omdat ik verwacht dat er in de komende tijd wel weer wat koersherstel zal optreden. Na de eerste paniek zullen beleggers vast wel weer gaan zien dat andere partijen nu opnieuw een bod kunnen doen op het bedrijf. De prijs zal dan alleen niet zo hoog meer liggen, nu de sterkste bieder is afgehaakt. Wellicht lukt het met FedEx of DPD wel.

In de nieuwsfeeds zie ik dat SNS Securities het koersdoel verlaagt naar EUR 4,00 van EUR 9,50. Het koersdoel is op basis van 30% van de voor 2013 verwachte omzet, 10 keer de verwachte EBITA voor 2013 en 5,5x EV/EBITDA.

Kepler verlaagt het koersdoel van EUR 7,00 naar EUR 6,50. Dat klinkt me beter in de oren. Ik realiseer me dat ik wil kopen en dat ik de informatie zoek die mij in mijn mening bevestigt. Een veelgemaakte beleggersfout.

Maar ik doe het tóch.

Portefeuille op 14 januari 2013 om 10.16 uur.
Portefeuille op 14 januari 2013 om 10.16 uur.