Menu Sluiten

Blondje wordt geschoren: fors verlies in januari

schaapscherenAiiii – de eerste maand van dit jaar is pijnlijk verlopen voor mij als blonde belegger. Mijn portefeuille verloor 6,33 procent van z’n waarde, terwijl de AEX maar met een min van 2,39 procent de maand afsloot.

Wat heb ik gedaan deze eerste maand?
Terugkijkend heb ik vooral veel geroepen en helemaal niets gedaan. Toen op 20 januari de gedaalde olieprijs en de gevolgen daarvan voor Shell het NOS Journaal haalden, was dat in mijn ogen een signaal dat de olieprijs (en de koers van Shell) weer zouden gaan stijgen:


Toen het later uitkwam, klopte ik mezelf als een heuse beursgoeroe op de borst:


Maar wat had ik zelf gedaan? NIETS!
En dat komt omdat ik het eerlijk gezegd niet meer zo zie zitten voor Shell, als producent van oude, vervuilende, energie. Toch ben ik ook weer niet toe aan afscheid nemen. Daarin laat ik me graag beïnvloeden door alle experts die zeggen dat het aandeel op de huidige koers/winstverhouding koopwaardig is, en de berichten dat het hoge dividend voorlopig nog kan worden uitgekeerd.

Aandelen als WeightWatchers en Randstad, die ik heb genoemd bij RTL Z en op Belegger.nl als koopwaardig, heb ik nog niet gekocht. En van winstnemen op Galapagos is het nog altijd niet gekomen.

Rendement 2016-01-31Ik zit een beetje in de ontkenningsfase, geloof ik. Ik verwacht dat het op de beurs binnenkort wel weer goed zal komen. En is dat niet op korte termijn, dan zal het toch op lange termijn zijn. Die instelling kan ik me veroorloven, omdat ik nog vele jaren te gaan heb voor ik het belegde geld weer nodig heb.

Voorlopig hou ik me vast aan het spreekwoord Wie geschoren wordt, moet stilzitten. Maar zodra mijn barbiersbeurt achter de rug is en ik besluit tóch het een en ander aan te schaffen of te verkopen, laat ik het natuurlijk meteen aan je weten.

De inhoud van mijn portefeuille:
Portefeuille 2016-01-31

 

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *