Menu Sluiten

Vrouwen beleggen beter dan mannen, dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Ook apen schijnen het beter te doen dan de gemiddelde fondsmanager. Op deze site houdt een blondje precies bij waarin ze belegt. Zodat iedereen, man, vrouw of aap, kan meekijken of dat goed gaat of juist totaal verkeerd.

VROUWEN BELEGGEN BETER
Wetenschappelijk onderzoek bewijst het: vrouwen beleggen beter. Ze nemen minder risico en verdiepen zich beter in hun beleggingen dan mannen. Op 1 januari 2013 begon een blondje met dit online beleggersdagboek en probeert ze de vrouwelijke eer hoog te houden.

STRATEGIE
Het blondje wil graag beleggen voor de lange termijn en in goed geleide bedrijven, maar verliest zich zo nu en dan in typisch mannelijk scoorgedrag. Dan koopt ze plotseling een turbo of een getipte overnamekandidaat en zit ze vervolgens op de pijnlijke blaren van verlies. Het bijhouden van een dagboek is een beproefd middel om te leren van je fouten. Laten we hopen dat dat bij haar ook zo is.

DOEL
Haar doel: minimaal een beter rendement dan de spaarrente (nog geen 2 procent), maar het liefst ook de AEX verslaan. In 2013 is het eerste doel wel, maar het tweede niet gehaald: de beleggingen van het blondje werden 7 procent meer waard, terwijl de AEX 17 procent in waarde steeg.
Het verdiende geld wordt haar pensioenpotje, maar het doel kán nog wijzigen in een maand op een tropisch strand met buitengewoon servicegerichte bustboys of drie dagen rondhangen met de New Yorkse jet set. Tot besloten is, is het gewoon leuk om te beleggen.

Privacy Statement