Menu Sluiten

Eindstand oktober: 11 procent rendement ☆ Mij hoor je niet klagen

Janneke

Allemachtig, wat hebben we een wilde oktober maand achter de rug. Maar ik mag niet klagen, want het rendement op mijn portefeuille is year-to-date, dus vanaf begin dit jaar tot en met eind oktober, nog altijd 10,97%! Terwijl de AEX in dezelfde periode naar -5% is gezakt, MIN VIJF!

Toch voelt het natuurlijk niet helemaal alleen maar heppie de peppie, want vorige maand had ik nog die plus van 17,82%. Grrrrr. Maar! Ik klaag niet!

De afgelopen weken brak me regelmatig het koude zweet uit. Vroeg ik me af of ik toch niet eens alles moest verkopen. De AEX klapte naar beneden, want plotseling waren die zorgen over de handelsoorlog en dat de Federal Reserve toch echt doorzette met die renteverhogingen (ja duuuuh) reden tot een rondje winstnemingen van het meest heftige soort.

De AEX zakte helemaal naar 500 punten en ik vroeg me toch af: “Is het deze keer anders? Alle pret voorbij? Eindelijk die langste bullmarkt in jaren naar de haaien?” En natuurlijk wilde ik even uitstappen. Of ergens wilde ik ook nog wel stoer doen en iets bijkopen, maar wat dan? Paniek! Maar…. ik mag niet klagen.

Uiteindelijk is het me gelukt gewoon op mijn handen te blijven zitten. Op rtlz.nl lees je hoe ik soort-van kalm bleef. Blijven focussen op de lange termijn en gewoon adem in, adem uit. Dat was dus niet makkelijk, maar wat ben ik mezelf dankbaar zeg. Dat ik niet precies op het allerergste moment heb hoeven verkopen.

Natuurlijk gaat niet alles goed, dat zie je hieronder in mijn portefeuille wel. Die WeightWatchers was – kuch – wellicht niet mijn allerbeste idee. Ik schrijf deze update over de stand van eind oktober, terwijl het nu al 8 november is. Ik wéét dus dat het op dit moment nog veel erger is met die koers van Weight Watchers. Zoek m maar eens op, als je zin hebt.

Maar ook daar hoor je mij niet over piepen. Nu ik ze eindelijk heb, hou ik ze, die WW. En ik hoop dat ook dat aandeel wellicht binnenkort weer terugkeert naar de niveaus het plaatje hieronder.

Mijn portefeuille t/m 31 oktober 2018:
2018-10-31 Portefeuille

11 reacties

 1. Gunter

  Proficiat, en wat WW betreft: t.o.v. eind oktober zijn er ook een aantal andere waarden mooi hersteld zoals Galapagos en AH…

  You win some, You lose some.

  Volhouden is steeds het belangrijkst.

 2. Frans

  Super resultaat! Kudo’s. Ik ben ook van de lange termijn, en als ik steeds een beetje bijkoop doe ik dat ‘in het rood’. Handig ezelsbruggetje: ‘rood’ is ‘koop’.

  Ik las dat je nu ook een ETF erbij doet. Zelf ben ik gecharmeerd van (tickercode) ‘O’. Dat is een REIT (oftewel een real estate investment trust in Amerika, die maandelijks een stijgend dividend uitkeert. Als je dat dan weer herbelegt krijg je het sneeuwbaleffect. Ze verslaan de S&P 500).

  Succes, en ik blijf je volgen. Groetjes.

  • Blondje

   Nou, laten we dat niet doen hoor! Ik denk dat ik meteen verkeerde beslissingen ga nemen als ik het geld van iemand anders moet beheren! 🙂

Reacties zijn gesloten.