Menu Sluiten

Januari: Op vakantie zonder bescherming

Bootje-Blondje-BonaireBijna de hele maand januari ben ik op vakantie geweest. Eerst een paar dagen beurscommentaar voor RTL Z en toen hop! naar azuurblauwe zee, aangename temperatuur en prachtig gekleurde huizen op Curaçao en Bonaire.

Het was in één woord geweldig. Wel was het volgens de zuinige Hollander/zorgelijke zzp’er/bangelijke belegger in mij ietsjes te lang voor de portemonnee – wat dat betreft kun je beter een maand naar Thailand – maar genoten heb ik! (Beste tip: snorkelen bij Westpunt op Curaçao, daar word je zowat bedolven onder de schildpadden. Wel zelf snorkelspullen meenemen.)

Mambo-No Lifeguard on DutyNatuurlijk doet het internet het daar ook, maar ik heb me echt minimaal bezig gehouden met mijn beleggingen.  Netflix en Tesla trokken allebei een sprintje (raaaah, waarom verkocht ik de helft in september?) en daar heb ik wel even een fijne Long Island Ice Tea op gedronken. En okee, ook nog een Pina Colada. En een Polar-biertje.

Ehhh, nou, hoe dan ook: de maand is geëindigd met een plus van 0,70%, terwijl de AEX met een verlies van 1,37% eindigde. Mooi! Net als op Mambo Beach was er ook in mijn portefeuille geen bescherming van een lifeguard aanwezig. Als de markt omlaag gaat, verlies ik flink en dat zou de tropische stemming toch een beetje bederven.

Via mail heb ik trouwens nog meegewerkt aan een interview voor de Beau Monde. Daarvoor verdiepte ik me in de luxe-sector. Ik ga de komende weken onderzoeken of ik daar zelf ook in wil beleggen. Na de eerste research líjkt het me wel kansrijk.

 

Mijn portefeuille op 31 januari 2017

2017-31-01 Portefeuille

1 Comment

  1. Marly Mulders

    Lekker hoor vakantie, zelf ga ik in februari naar Las Vegas. Ook een soort beleggen, maar dan anders ;). Mijn rendement was in januari nog niet zo geweldig, alles leek even stil te staan. 0,06%, ja echt… maar goed ik hou vast mijn beleggingsvisie! Waarom investeren/beleggen in luxe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *