adorable-animal-animal-world-209037In de afgelopen maand is mijn (jaar-)rendement gezakt van bijna 11 (10,97%) naar onder de 10 procent (9,83%). En hoewel ik nog altijd veel meer rendement behaald heb dan de AEX (-4,63%), de AEX inclusief herbelegd dividend (-1,38%) of een spaarrekening (0,35%) is dat ontevreden stemmetje er weer.

Het zit me niet lekker dat ik in september van dit jaar nog op een rendement van bijna 18 procent stond. En, erger nog, ik denk dat ik er niets aan kan doen om het tij te keren.

Want stel dat ik nu plotseling heel actief word en van alles ga verkopen en kopen. Dan maak ik niet alleen extra transactiekosten, ik maak ook nog eens de kans groter dat ik een verkeerde beslissing neem en mijn rendement nog verder omlaag breng.

Portefeuille inhoud op 30 november 2018:

2018-11-30-portefeuille

Over de aandelen in mijn portefeuille ben ik nog steeds redelijk tevreden. Ik roep al tijden dat ik wel van Shell af wil, maar nu staat de koers bijna 4 procent lager dan aan het begin van het jaar. Dan wacht ik liever tot de olieprijs weer wat oploopt en de koers van Shell in de plus staat. Ondertussen levert het nog wel steeds een aardig dividend op.

De aankoop van WeightWatchers was echt een staaltje uitzonderlijk slechte timing. Zelfs als je niet veel weet van technische analyse, kun je in de grafiek hieronder wel een dalende trend ontdekken. Had ik dus nooit moeten doen… maar toch hou ik vast.
Weight Watchers 2018-12-02

Ik hou me in en wacht af. Hand voor mijn ogen en wachten op wat gaat komen.

Het rendement vloog dit jaar alle kanten op

2018-11-30 Rendement

Share Button