Menu Sluiten

Blondje stapt in Bitcoin #ikwaserbij ☆ Eindstand november: tikkie terug, ruim 17 procent rendement

Blondje stapt in Bitcoin! #ikwaserbij

Is het oliedom of superslim? Dit blondje is – als een van de allerlaatsten, zo lijkt het – in Bitcoin gestapt.

Dat wilde ik al sinds de koers van Bitcoin 6000 dollar was. Maar ja, daarna knalde dat ding in grofweg een week of 3 alweer door de 8000 en vond ik dat ik te laat was. Veel te laat.

Bovendien begrijp ik niet waar die waarde van Bitcoin nou eigenlijk op gebaseerd is. Ja, ze schijnen schaars te zijn, omdat er ‘maar’ 21 miljard van gemaakt kunnen worden. Maar niet alles wat schaars is verdient toch zo’n hoge prijs? En zo te zien zijn er nog niet erg veel plekken waar je met Bitcoin kunt doen waar ie toch ook, minstens een beetje, voor bedoeld is, namelijk: betalen. Dus vanwaar dat megasucces op prijsniveau? Waarom die futures? Waarom heeft iedereen, en dan bedoel ik ook echt IEDEREEN (inclusief een gezin in Limburg dat hun hele hebben en houwen heeft geïnvesteerd in de digitale munt én mijn personal trainer Ryan) het over die cryptocurrency? En hoe zit het met de beveiliging van je virtuele muntjes?

Kortom: ik was te laat én Bitcoin is mega riskant.

Maar toen was ik op maandag 27 november te gast bij RTL Z Beurs Inside:

De andere experts riepen dat je er noooooit aan moet beginnen, terwijl ik dacht: ik wil dit meemaken! Ik wil later kunnen zeggen: #ikwaserbij toen de koers van Bitcoin explodeerde, of toen het faliekant misging. Ik wil niet aan de kant blijven staan, maar leren hoe het allemaal werkt en waar het om draait bij Bitcoins.

Toen presentator Roland Koopman zei dat hij woensdag 29 november zou instappen, dacht ik: dat is nou eens een mooi moment om alle twijfel van me af te gooien. Ik ga kopen, ongeacht wat er gebeurt en hoe hoog de koers is en zonder nog 70 uur te besteden aan onderzoek naar (on-)veiligheid van Bitcoinwallets en -rekeningen.

De Bitcoin-koers in euro's toen ik ze kocht op 30 november 2017.
De Bitcoin-koers in euro’s toen ik ze kocht op 30 november 2017.

Uiteindelijk heb ik niet op woensdag de 29e gekocht, want ik was weer druk, druk, druk. Maar donderdag 30 november stapte ik in. Ik heb geen echte wallet, maar opende een bitcoinrekening (via IEX Bitmymoney) en kocht voor 500 euro aan Bitcoin. Een bedrag dat ik kan missen – liever niet natuurlijk – en waarmee ik toch een deel van een klinkend virtueel muntje bezit.

De Bitcoin-koers in dollars rond het moment dat ik kocht.
De Bitcoin-koers in dollars rond het moment dat ik kocht.

En wat denk je? Precies voor dat koopmoment viel de koers van Bitcoin een heel eind terug. Wat een geluk!

Een ding heb ik al geleerd: het verschil tussen de aankoop- en de verkoopkoers is gigantisch. Stel dat ik ooit wil verkopen, dan is het maar de vraag of voor mijn 0,06204947 Bitcoin krijg wat er in mijn scherm lijkt te staan.

De Bitcoins zie ik trouwens niet als echte belegging, dus ik tel ze ook niet mee in het rendement van mijn portefeuille. Wel zal ik hier zo af en toe verslag doen van het drama of de euforie op mijn bitcoinrekening.

 

Eindstand november 2017: tikkie terug, maar nog altijd ruim 17 procent rendement

2017-11-30 RendementIn november is het rendement op mijn portefeuille met 3 procent gedaald. Toch hoor je mij niet klagen. Na 11 maanden is mijn rendement nog altijd  17,28%, terwijl de AEX in dezelfde periode steeg met 11,78%.

Voor mijn werk zit ik op de eerste rang voor wat betreft de vooruitblikken op 2018. Ik heb met onder andere de experts van ABN AMRO en Van Lanschot een visie op 2018 opgenomen. Wat mij opvalt is dat de experts over het algemeen iets voorzichtiger zijn over het verwachte rendement voor volgend jaar. Vijf tot zeven procent zou te halen zijn. Misschien ben ik een beetje verwend geraakt door de dubbelcijferige rendementen die ik de afgelopen jaren heb gehaald, maar ik hoop toch wel wat meer te kunnen halen. Hoe, dat weet ik nog niet.

Bekijk hieronder de inhoud van mijn portefeuille op 30 november 2017:

2017-11-30 Portefeuille

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *