Menu Sluiten

14 aandelen Ahold erbij voor reverse stocksplit

Ahold-boodschappen-AlbertHeijnEind vorig jaar kondigde Ahold aan nog eens 1 miljard euro extra uit te gaan keren aan zijn aandeelhouders. Het supermarktconcern doet dat in de vorm van een omgekeerde aandelensplitsing, of een reverse stocksplit. Die samenvoeging van aandelen zal worden berekend op basis van het aantal aandelen dat je vanavond nabeurs in portefeuille hebt.

Ahold verkocht afgelopen jaar het belang van 60 procent in zijn Zweedse dochterbedrijf ICA voor 2,5 miljard euro. Een deel van dat geld is voor Ahold ‘overtollig kapitaal’. In plaats van er bijvoorbeeld overnames mee te doen, wordt het teruggegeven aan aandeelhouders.

Voor elke 13 aandelen krijg je 12 nieuwe terug en per nieuw aandeel krijg je EUR 1,14 contant uitgekeerd. Ik had 90 aandelen in portefeuille en zou dus, om lekker uit te komen, 1 aandeel moeten bijkopen. Anders zou ik de waarde van de overige 12 aandelen teruggestort krijgen. Omdat ik mijn positie niet wil verkleinen, die ook niet enorm wil vergroten én ik 1 aandeel kopen ook zo lullig vind staan, heb ik er 14 gekocht. Ik heb nu dus 104 aandelen in portefeuille, tegen een gemiddelde aankoopkoers van EUR 11,92.

Als ik het goed bereken, zou ik binnenkort 104/13=8 x 12= 96 nieuwe aandelen krijgen, plus een uitkering van 96 x EUR 1,14= EUR 109,44.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *